Folketinget - Socialdemokratiet Hvidovre

Socialdemokratiet Hvidovre
Socialdemokratiet Hvidovre
Socialdemokratiet Hvidovre
Gå til indhold
Folketinget
Maria Durhuus er Hvidovrekredsens folketingskandidat. Maria fik et godt valg i 2019 og er i dag 1. suppleant til folketinget.

Følg Maria og Marias valgkamp på denne side.
Tak til alle der hjalp
Tak til alle der hjalp mig i valgkampen på gaden, i centre, med omdeling, med positiv omtale og/eller med en stemme.

Det gik rigtigt godt og jeg er nu 1. suppleant i folketinget. Med en ekstra indsats i de kommende år er målet en rigtig plads ved næste valg.

Vi er i fuld gang med at planlægge næste valgkamp og fra 1. januar 2020 vil du for alvor se os på gaden og i medierne.

På denne side vil jeg samle trådene omkring mine aktiviteter, så følg med her.

Du  finder mig selvfølgelig også stadig på Facebook og mine umiddelbare  kommentarer til aktuelle situationer vil komme ud via Twitter.
Kampagneleder søges
Vi søger en kampagneleder som kan motivere og inspirere et effektivt kampagneteam de næste år frem mod næste valg.

Kampagnelederen vil indgå i den samlede kampagneledelse, hvor også kampagnelederne for kommunalvalget og regionsrådsvalget indgår sammen med repræsentanter fra kredsbestyrelsen.

Giv Maria eller kredsformanden en e-mail. Se adresserne i kolofonen.
Set i

Lad os rykke tættere sammen

Når ytringsfriheden bruges - eller rettere misbruges - til at udstille   og mistænkeliggøre noget så personligt som almindelige menneskers   religiøse tilhørsforhold, så er der noget galt i Danmark. Det kan ikke   være rigtigt, at man kan føre valgkamp baseret på holdninger og idéer,   der burde høre en mørk fortid til.. Klik på billedet for at læse hele indlægget
Linje E overser Hvidovre

I al deres visdom har DSB valgt at overse Hvidovre. Linje E har i mange år haft fast stop på Friheden station, men det mener DSB ikke der er behov mere. At stationen er et knudepunkt for en række buslinjer ser ikke ud til at have nogen betydning. Det er Maria Durhuus dog ikke glad for, så sammen med andre folketingskandidatger i området kæmper hun for, at få DSB på andre tanker. Se artiklen i Hvidovre Avis
Nationale test
(Bragt i Hvidovre Avis den 21. maj 2019)

Ved siden af mig ligger ca. 20 papirs stumper. Det er en national test som min søn har lavet i skolen. Jeg kiggede på resultatet og tænkte det kommer aldrig til at bidrage positivt til hans udvikling hverken at tage testen, eller for den sags skyld kende resultatet.
De nationale tests har nu været en del af vores børns liv i flere år, et politisk pejlemærke der aldrig nogen sinde har pejlet nogen i nogen som helst retning.
Politik handler om holdninger og prioriteringer, der i bedste fald skaber positive forandringer og et bedre samfund. De positive forandringer, er dog efter min mening udeblevet, men prioriteringen er der fortsat.
Kunne man tænke sig, at det svimlende beløb fra de forfejlede nationale tests kunne bruges på en bedre måde? Jeg ved ikke helt hvad det er der gør, at vi som samfund har brug for, at putte børn i kasser og teste dem, som man ville teste en rotte i et laboratorium for at se hvor meget stress den kunne tåle inden den stoppede med at løbe rundt i et hamsterhjul.
Som mor, og ganske uvidende om lærerfagets gerning, har jeg endnu ikke hørt om nogen som helst virkning af testene, og så længe de ikke bruges til andet end at putte børn i kasser og derudover ikke bliver andet end et brev der ligger i tasken som jeg åbner og tænker:  Tillykke skat, du har endnu engang spildt 2 timer af dit liv som du aldrig for igen på noget der ikke har et formål, for det eneste jeg rigtigt kan konstatere er - De virker ikke
- De gør børn nervøse og kede af det
- De er blevet stærkt kritiseret fra start både fagligt, pædagogisk og teknisk
- Et flertal af politikere har ignoreret kritikken og elevernes negative oplevelser
- Et flertal af politikerne har vidst at testene ikke virker og i bedste fald er misvisende og den viden og forskning var allerede forelagt i 2016.
Jeg kunne blive ved, for listen er uendelig lang.
Tilbage i 2010-11 fik jeg oplyst af Christine Antorini, der ellers oprindeligt var modstander af testene, at der dengang var afsat 50 mio. årligt til udvikling, vedligeholdelse og drift af testene.
Det beløb bliver med garanti stadig brugt, og sikkert mere.
50 mio. er faktisk mange penge, hvis vi kanaliserede dem ind i folkeskolen og lod de mennesker der har forstand på folkeskolen anvende pengene, så er jeg ret sikker på at det ikke var nationale tests der stod på skemaet.
Hvorfor fand.. bruger samfundet ikke pengene på at lave en skole for børn og ikke til børn. Til at udvikle og styrke fællesskabet i folkets skole, en af de største dannelsesinstitutioner vi overhovedet har i livet?
Kunne man forestille sig, at der med en afskaffelse af den nationale test også kunne ske en udvikling og måske endda en styrkelse af kvaliteten og evalueringskulturen i folkeskolen?
Hvis man nu vendte sig væk fra test, tal og målinger og huskede på at det er børn og ikke statistikker og regneark vi har med at gøre så tror jeg faktisk kunne finde ud af præcis hvordan vi kan udvikle og fastholde motivation og mod på at lære nyt og mere hos eleverne. Uden præstationsangst! Uden elever, der får ondt i maven og ikke vil i skole!
Det der kan undre mig lidt, er at skoledage til kl 14 fik alle sind i kog, og flere steder er kompromisser indgået om kortere skoledage fordi vi voksne nærmest faldt i svime på vegne af vores børn. Lige nu er mange af vores børn ved at falde i svime over tests, målinger og en kultur hvor de skal præstere allerede fra de er helt små, således at udviklingsplaner, screeninger og målinger kan danne os en fin statistik.
Mon ikke der her burde være en voksen, eller flere der gik sammen om, at afskaffe tests uden formål?
For 2 månederne siden lød det i hele Danmark #HvorErDerEnVoksen# for at sikre minimumsnormeringer. Nu spørger jeg: Hvor er der en voksen der kan tale børnenes sag`? Hvordan sikrer vi at alle børn får en succesoplevelse hver dag og ikke skal beskrives ud fra målepunkter og meningsløse tests.
Det mener jeg, at vi sammen har et ansvar for at sikre.

Med venlig hilsen
Maria Staghøj Durhuus
Folketingskandidat Socialdemokratiet Hvidovre
Design: VM Line ApS | Drift: Convergent Media ApS | Mediaserver: mServer | Flexvisning: mPlayer | Sidst opdateret: 28-03-2020
Design: VM Line ApS | Drift: Convergent Media ApS |
Mediaserver: mServer | Flexvisning: mPlayer | 28-03-2020
Kredsformand:

Maria Liltorp
laursen_16@hotmail.com
Kredsnæstformand:

Vagn Majland
vm@vm-line.dk
Formand i SYD:

Kim Helmersen
kimhelmersen@mail.dk
Næstformand i SYD:

Jens Bak
bittejens@city.dk
Formand i AHN:

Jacob Borberg (Konst.)
jborberg@hotmail.com
Næstformand i AHN:

Morten Jensen
mail@jskontrol.dk
Tilbage til indhold